Mijn liefde voor Vogue

Standard

Mijn eerste aanraking met Vogue herinner ik me nog goed. Ik was 11 jaar en in een boekenwinkel in Londen. Nou heb ik niet zo’n passie voor boeken (behalve kookboeken dan) en kwam ik uit bij de tijdschriften afdeling. Ik was op slag in de ban van het blad. Ik keek nog even naar andere bladen, of ze allemaal zo geweldig waren hier in Londen, maar nee. Niets kon tippen aan de Vogue. Qua prijsklasse stak ze er ook wel bovenuit, maar dat interesseerde me toen niet zo veel. In wilde elke letter bestuderen en elke afbeelding bewonderen.

The girl has got more issues than VOGUE.

Je snapt dat ik terug in Nederland direct op zoek ging naar de Nederlandse versie, maar helaas. Ik had de moed opgegeven en ik durf het bijna niet te zeggen; ik was het blad bijna een beetje vergeten. Op vakantie was probeerde ik vaak een blad te bemachtigen, maar aangezien ik alleen Nederlands en Engels sprak was dit niet altijd even handig.

NederlandseVogue3

Tien jaar later kwam het geweldige nieuws, Vogue komt naar Nederland! Karen Swerink werd mijn nieuwe heldin en ik wilde elk nummer helemaal uitpluizen. Mijn liefde voor het blad was weer helemaal opgeladen en ik wilde er alles van hebben. Sweaters van Vogue, T-shirts, alles. 

Fashion is a Voice,

Art is a Language.

Helaas vond mijn bankrekening deze hervonden passie wat minder leuk en werd ik gedwongen het was rustiger aan te doen. Ik moest leren zorgvuldiger met mijn geld om te gaan en besloot voor mijn verjaardag een half jaar abonnement te vragen. Was mijn abonnement verlopen, dan kocht ik de nummers los, als ik het niet kon weerstaan. Dit laatste zal ik even kort uitleggen. Toen ik naar het HBO ging reisde ik elke dag met de trein. Treinen hebben vertraging, ik eindigde altijd in de Bruna met maar een ding in mijn hoofd: Is de nieuwe Vogue al uit? Gelukkig voor mijn portemonnee was dit niet elke keer het geval, maar één keer in de maand. En dat is maar goed ook, want ik doe er minstens een maand over alle issues uit te pluizen.

Until next time! Xx

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s